Internet picky literature

Το σημείωμα αυτοκτονίας του Kurt Cobain, την 5ή Απρίλη του 1994

in inspired by words
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Δύο χρόνια πριν από τον θάνατο του, ο Kurt Cobain θα έγραφε μουσική για το διήγημα “The Priest they called him” του William Burroughs (μια ιστορία για την οποία μπορείτε να μάθετε εδώ), το οποίο κατά πολλούς αντικατόπτριζε το τέλος του πριν την επερχόμενη αυτοκτονία. Στις 5 Απριλίου το 1994 ο Cobain, που έπασχε από χρόνια κατάθλιψη, είχε χάσει πλέον κάθε ενθουσιασμό για την μουσική του, αποφάσισε να δώσει πρόωρο τέλος στην ζωή του στα 27 του χρόνια. Για την γυναίκα του Courtney Love και την κόρη του Frances, άφησε στο κομοδίνο του σπιτιού τους το παρακάτω γράμμα. 

Μιλώντας τη γλώσσα ενός έμπειρου, απλού ανθρώπου, ο οποίος εκφράζει την εξαγριωμένη, παιδική διαμαρτυρία του, αυτό το σημείωμα μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό.

Όλες οι προειδοποιήσεις που έλαβα από τα μαθήματα της Punk, από την πρώτη μου ενασχόληση έως και την εμπλοκή της ηθικής και της ανεξαρτησίας, αποδείχτηκαν αληθινές. Έχω χάσει κάθε ενθουσιασμό ακρόασης, δημιουργίας, ανάγνωσης και γραφής εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αισθάνομαι ένοχος πέρα από κάθε απολογία γι αυτό.

Για παράδειγμα, όταν ετοιμαζόμαστε στα παρασκήνια καθώς τα φώτα σβήνουν και το πλήθος βρυχάται, δεν επηρεάζομαι καθόλου. Δεν με επηρεάζει με τον τρόπο με τον οποίο έκανε τον Freddie Mercury να αγαπά και να απολαμβάνει την λατρεία του πλήθους, που είναι κάτι που τώρα θαυμάζω και ζηλεύω. Το θέμα είναι, δεν μπορώ να σας ξεγελάσω, κανέναν σας. Απλά δεν είναι δίκαιο τόσο για εσάς όσο και για μένα. Το χειρότερο έγκλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι να κοροϊδεύω τους ανθρώπους, να προσποιούμαι σαν να το διασκεδάζω. Μερικές φορές αισθάνομαι σαν να θέτω σε λειτουργία ένα πρόγραμμα πριν βγω στη σκηνή. Έχω δοκιμάσει τα πάντα για να τα καταφέρω (και το κάνω, Θεέ μου, πιστέψτε με, αλλά δεν είναι αρκετό). Εκτιμώ το γεγονός ότι εγώ μαζί με τους Nirvana έχουμε επηρεάσει και διασκεδάσει πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να είμαι ένας από εκείνους τους ναρκισσιστές που εκτιμούν τα πράγματα μόνο όταν χαθούν. Είμαι πολύ ευαίσθητος. Και πρέπει να γίνω ξανά αδαής για να ανακτήσω τους παιδικούς μου ενθουσιασμούς.

Στις τρεις τελευταίες μας περιοδείες δημιούργησα πολύ καλύτερη εκτίμηση για όλους τους ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά και είναι οπαδοί της μουσικής μας, αλλά ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω την απογοήτευση και την ενοχή μου γι αυτούς. Το καλό υπάρχει μέσα σε όλους μας και νομίζω ότι απλά αγαπώ τους ανθρώπους πάρα πολύ, τόσο πολύ που με κάνει να νιώθω τεράστια θλίψη. Ο θλιβερά μικρός, ευαίσθητος, Ιχθύς του Ιησού. Γιατί δεν το απολαμβάνω; Δεν ξέρω!

Έχω για γυναίκα μου μια θεά γεμάτη φιλοδοξίες και συμπόνοια και για κόρη μου ένα πλάσμα γεμάτο χαρά, που μου θυμίζει πάρα πολύ αυτό που ήμουν κάποτε, ένα μικρό χαριτωμένο πλασματάκι που κανείς δεν θέλει να του κάνει κακό. Και όλα αυτά με τρομάζουν τόσο πολύ, που σχεδόν δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν μπορώ να βγάλω απ’ το μυαλό μου τις απόψεις που με θέλουν να έχω γίνει ένας άθλιος, αυτοκαταστροφικός, Ρόκερ.

Εκτιμώ την καριέρα μου και είμαι ευγνώμων, αλλά από την ηλικία των επτά έχω ξεκινήσει να μισώ όλους τους ανθρώπους. Κάποιοι άνθρωποι μου φαίνεται πως τόσο εύκολα μπορούν να συνεχίζουν παρά τις δυσκολίες. Ισως γιατί έχω τέτοια εν συναίσθηση, ταυτόχρονα αγαπώ και λυπάμαι τόσο τους ανθρώπους, που με κάνει δυστυχισμένο. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από τον λάκο μου, για τα γράμματα με τις ανησυχίες σας για εμένα όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ένα ένα ασταθές, μικρό μωρό! Δεν έχω άλλο πάθος πια να ζήσω, και είναι καλύτερο να σβήνεις παρά να ξεθωριάζεις. 

Ειρήνη, αγάπη, ενσυναίσθηση.

Kurt Cobain

Frances και Courtney, θα είμαι ο άγγελος σας.

Courtney, συνέχισε για την Frances. Για τη ζωή της, η οποία θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένη χωρίς εμένα.

ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΣΕ ΑΓΑΠΩ!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ